Известие

Collapse
No announcement yet.

Накладки ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Накладки ?

От 4-5 дена като натисна спирачката при скорост от 10км про бавно спиране ми се появява нещо като дращене към предната дясна гума.Дали е от накладките защото занм че за тях има индикатор а по таблото нищо не ми свети ??
    Alfa 146 1.6TS 16v '98
    Fiat Punto 55 1.1 `97 - градската

може дае откъснат кабела, може да не е свързан, да са сложени накладки без датчик (слабо вероятно) ....

а и датчика е на лявото колело, ако се износват неравномерно и от дясно е по силно, то няма да ти светне лампата...
    '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
    '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
    '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Първоначално публикувано от valjo
      може дае откъснат кабела, може да не е свързан, да са сложени накладки без датчик (слабо вероятно) ....

а и датчика е на лявото колело, ако се износват неравномерно и от дясно е по силно, то няма да ти светне лампата...
      Аз пък си имам и на двете колела
      Иначе може накладката д дращи по края на диска където обикновенно е неизносен и при слабо спиране се чува точно дращене а като си спираш яко не се чува защото е много малка повърхността. Най добре махни гумата и виж за какво става въпрос.

Comment

Ше се сваля гумата ама нема да е днеска.Дано да не е нещо сериозно
        Alfa 146 1.6TS 16v '98
        Fiat Punto 55 1.1 `97 - градската

Comment

провери я по-скоро, защото аз след бурята голямата имах такъв проблем и се оказа предмет под феродото и за 10 минути я спука и стана....@!#$@%.... та сменях още същата вечер!!!
          Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Спокич тва е фабричен дефект на фиат всички които са с 257мм дискове от старите дращят а при по-новите и по големи дращят отпред отдясно Според мен проблема е в типа на апратите които като е съвсем малко износен диска карат накладката да се суче и стърже в диска

П.С. Ако смените дисковете ще се оправи докато не се появи пак малко ръб
            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
            sigpic
            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Working...
            X